Kakaóvaj

Kakaóvaj természetes zsíradék

2017. február 04. 23:26 - Horváth Gyöngyvér

Dél-Amerika őserdeiben őshonos növény a Theobroma cacao. A kakaófa hosszúkás, 15-30 cm hosszú termésében körülbelül 60 mag nő, ez a kakaóbab. A nyers kakaóbab 44%-a kakaóvaj.

A kakaóvaj egy ehető természetes zsiradék, enyhén csokoládészerű íze és aromája van. a fehér csokoládéban ez az egyetlen komponens.

kakaovaj2.jpg

A kakaóvaj fontos tulajdonsága, hogy 30 C fokon kemény, 36,5 C fokon testhőmérsékleten teljesen megolvad.

A kakaóvaj polifenolokat tartalmaz, melyek elősegítik a sebgyógyulást, és megakadályozzák a szabad gyökök kialakulását. Magas E-vitamintartalma a bőrnek hosszantartó hidratálást biztosít.

Az ekcémás bőr tüneteit csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a kiújulását.

Gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban, és magnézium.

Foszfor tartalma segíti a csontok és a fogak felépülését, részt vesz az idegrendszer működésében. Vitamintartalma hozzájárul az energia- felszabadításhoz, a fehérjeanyagcseréhez, a sejtosztódáshoz, a kalcium felszívódáshoz és a reprodukcióhoz.

Védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, koncentráltan fordulnak elő benne az antioxidánsok, lassítja a bőr öregedését.

Regenerálja a sérült bőrt, hidratálja, puhítja, segítségével a többi hatóanyag mélyebbre tud beszívódni.

Napozáshoz sokan használják, 5-7 fényvédő faktorral rendelkezik.

Szólj hozzá!
Címkék: kakaóvaj

A bejegyzés trackback címe:

https://kakaovaj.blog.hu/api/trackback/id/tr25416807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása